Apres-midi, professionele muziekstudio voor cd opnames, mastering en videoclips. Burgum Friesland

Nieuwsflits

Tanpura, sansula! Apres-midi in exotisch instrumentarium. Opnamen voor de CD Zilveren vleugels van Truus van Wel.

 

 

 

 

Rolf

 

 

Rolf begon op zijn vijftiende met gitaar spelen. De eerste beginselen leerde hij van een klasgenoot die al wat beter speelde. Samen begonnen ze met nummers schrijven, en op te nemen op een twee-sporen bandrecorder, waarbij Rolf zich tevens bekwaamde in het pianospelen, en rond hun achttiende levensjaar breidden ze het duo-schap uit met een drummer en een bassist ( beide vrienden), en formeerden de band Crevice .

Dit alles speelde zich af in de Punk-periode. Rolf was zanger in de band, en speelde bij sommige nummers ook gitaar. 

Optredens vonden o.a. plaats in het in Amsterdam destijds bekende “Body’s Music Inn” in het voorprogramma van de upcoming punkband ( The Blitzz), en een aantal podia in Noord Holland tijdens de aansluitende toernee. 

 

Na een korte stormachtige periode (De Punk stroming duurde niet zo lang), en mede door privé omstandigheden werd de band opgeheven Daarna is Rolf een paar jaar bij enkele rock cover-bands aan de slag geweest als leadzanger en gitarist, waarna het actieve muziekleven en het componeren lange tijd stil kwamen te liggen 

In 1998 verruilde hij Noord Holland als woonomgeving voor Brabant. 

Het duurde tot 2008 voordat hij samen met zijn collega Marcel Smit zijn muzikale ambities weer nieuw leven inblies, als zijn vaste begeleider en componist van zijn meeste nummers, en dat resulteerde uiteindelijk in het in 2011 uitgebrachte succesvolle album “Muzyk” . Nummers als “ De Westereen” en “ de Kop der Foar” zijn inmiddels geen onbekenden in de Friese Top 100.

Ondertussen deed Rolf ook veel extra podiumervaring op met optredens op evenementen als Tsjoch, Peie Dei en Aaipop, en was samen met Marcel meerdere malen te gast bij live studio radio –en tv uitzendingen bij onder andere Omrop Fryslân, Radio Middelsé en Holland FM. 

Eind 2011 werd de samenwerking beëindigd, en ging Rolf aan zijn solocarrière werken, waarbij alle studio opnamen en mixen als vanouds bij de Apres-midi Studio in Burgum worden gerealiseerd. 

Tussen het schrijven van de muziek voor Marcel door is Rolf ook intensief bezig geweest met het schrijven van eigen nummers, waarvan het eerste resultaat, de Friestalige kerstsingel “Waarme Krystjûn” op 7 december 2012 officieel wordt gereleased; en de tweede singel, waarop twee echte Amsterdamse liedjes zijn opgenomen in het voorjaar van 2013 het levenslicht zal gaan zien. 

 

Rolf timmert aan de weg!

Rolf van der Neut werkt gestaag aan de opnamen voor zijn album. Intussen is van 'Schipperscafe' en

'De zwerver ' een single gemaakt die in Amsterdam verspreid is. Dit is wat Rolf er zelf van zegt :

 

Weekendje promo voor het Schipperscafe zit er op. Alle bruine kroegen in de Jordaan en rond het havengebied die Nederlandstalig draaien hebben er nu een, van Cafe Nol tot Het Bruine Paard, en ook alle 'Amsterdamse' kroegen in Purmerend en Amstelveen zijn in het bezit van de single. (De radiostations hebben 'm vorige week al gekregen). Resultaat : al drie aanbiedingen om op koninginnedag langs te komen met mijn accordeon om op te treden. Klein detail : ik speel helaas geen accordeon. Dat was slechts een rekwisiet voor de foto..Maar toch leuk dat ie zo goed opgepikt wordt!

 

 

 

De nummers zullen dus zeker niet misstaan op het album dat eind van dit jaar uitkomt. Plannen voor de albumpresentatie krijgen al vorm, inclusief media-aandacht. Heb er veel zin in!

 

 

560038_4777177670617_1153287427_n