Apres-midi, professionele muziekstudio voor cd opnames, mastering en videoclips. Burgum Friesland

Nieuwsflits

Tanpura, sansula! Apres-midi in exotisch instrumentarium. Opnamen voor de CD Zilveren vleugels van Truus van Wel.

_mg_0362 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

 

 

Hallo. Wij, Theo Jolle v/d Logt en Foppe Mulder, vormen het duo “Bêst Genôch”.

We zijn zo’n zeven jaar terug bij toeval begonnen met zingen. Het was namelijk zo dat wij, zonder dat wij elkaar kenden, tegelijkertijd bezig waren met een gezamenlijke klus op een werf in Workum. De radio stond aan op een zender waar hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek werd gedraaid. Op een gegeven moment was er een nummer van Acda & de Munnik op met als resultaat dat wij tegelijkertijd begonnen te zingen. We hoorden beide een stem zonder te weten waar die vandaan kwam, maar het ging wel direct over in tweestemmigheid, wat heel verassend was, maar ook heel erg leuk !

Er volgden meer nummers en de tweestemmigheid bleef aanhouden.

 

Tijdens de pauze werd door collega’s geopperd dat we wel als duo verder konden, ze vonden het allemaal goed klinken. Dat klinkt leuk natuurlijk, dus hebben we toen afgesproken dat we als hobby elke woensdagavond zouden gaan oefenen. Eerst met geleend materiaal, niet lang daarna met eigen materiaal.

Het mooie was dat we beide van dezelfde soort muziek hielden en daardoor hadden we vrij snel een leuk repertoire in elkaar gestoken. Hier traden we sporadisch mee op bij lokale feestjes en bruiloften, wat wel spannend was en ook heel erg leerzaam.

Op een gegeven moment echter was de drive niet meer zo aanwezig . Dit had meerdere redenen, maar niet dat er een kloof tussen ons was ontstaan.

Tot op het moment dat wij werden gevraagd om wat stemmen neer te zetten op de cd “Dream mei my” van Anneke Douma. Reuze spannend natuurlijk, want zoiets hadden we natuurlijk nog nooit gedaan. Het was een leuk moment om wat studio ervaring op te doen en wat mensen te leren, zoals bijvoorbeeld Biem . Dit kwam ons later goed van pas!!

Herfstvakantie 2010 was er een oproep van “Omrop Fryslân”, om als artiest een in het fries vertaalde cover of eigen werk in te sturen, om mee te dingen naar een live-optreden in “Radio Noardewyn”.

Wij hadden een leuk nummer in ons repertoire dat wij hebben laten vertalen door Jogchum Dijkstra. Dit was een nummer van Alabama genoemd “Born Country” en na vertaling was het “Myn Fryslân”, dat natuurlijk ook op ons debuutalbum staat.

Het nummer werd opgestuurd en wat schetst onze verbazing, we werden uitgenodigd om live op te treden in de studio. Een geweldige ervaring, wel weer erg spannend want zo met media werken moet je wel gewend zijn. Uit vijf finalisten zou er één worden gekozen voor een live optreden op TV in de verkiezing van de “ Fryske Top 100 “. Tot op de laatste dag spannend, maar helaas stopte het hier . Tenminste wat betreft de wedstrijd, maar wat ons betreft was het een moment waarop wij aan een eigen cd begonnen te denken.

We hebben een tiental nummers uit ons repertoire gezocht en aan - daar was hij alweer - Jogchum Dijkstra gevraagd of hij deze naar het Fries wilde omzetten. Het resultaat was, dat wij prachtige teksten van hem mochten ontvangen.

Hiermee zijn we aan de slag gegaan, en zonder alle tegenslagen te noemen, zijn we nu zover dat het exemplaar, zoals het nu lijkt, december 2011 uitgebracht gaat worden .

De titel van de cd kunnen we alvast verklappen, “Los fan de grûn”, naar een eigen nummer dat ook op deze cd staat.

Zodra er meer nieuws is, horen jullie dit zo snel mogelijk !!!