Apres-midi, professionele muziekstudio voor cd opnames, mastering en videoclips. Burgum Friesland

Nieuwsflits

Tanpura, sansula! Apres-midi in exotisch instrumentarium. Opnamen voor de CD Zilveren vleugels van Truus van Wel.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

 

De muziek kreeg Marcel mee uit zijn nest wat lag in “De Westereen” een bekend dorp in de Friese Wouden. Na jaren zowel voor als achter de schermen bezig te zijn geweest  met muziek kocht hij in 2001 een spaanse gitaar die hij betaalde met spaarpunten die hij kreeg bij het tanken.

Een aantal jaren en gitaren later zette Marcel een eigen Friese tekst op muziek en nam dat op. Het liedje “Goudsjeblom” werd opgepakt door verschillende media wat voor Marcel de aanleiding was om in 2008 zijn eerste mini cd “Lyts Famke” uit te brengen. “De Westereen” is één van de bekendste nummers geworden van deze cd en verdiende zelfs een notering in de Fryske Top 100, net als het nummer “De kop der foar!” dat in oktober 2010 verscheen en is uitgebracht door Marista Music Company, waar Marcel ondertussen een platencontract tekende.

In mei 2011 presenteerde Marcel Smit zijn debuutalbum Muzyk met twaalf Friestalige luisterliedjes, waarmee Marcel zich nestelde tussen de gevestigde orde van Friese troubadours. Zijn liedjes zijn fleurig tot soms wat cabaretesk maar ook serieus en zeker herkenbaar. Zijn stem is het best te omschrijven als gevoelig met een rauw randje en met zijn uitspraak verloochent hij zijn afkomst niet!

 

Meer YouTube links .

Autogek :

http://youtu.be/M2b-bRFoEIE

De Westreen :

http://youtu.be/WolG3NXgzZo

Lytse Teake :

http://youtu.be/j_sJJgDm8Z4

Tattoo Fries :

http://youtu.be/etE3mMe4bg0