Apres-midi, professionele muziekstudio voor cd opnames, mastering en videoclips. Burgum Friesland

Nieuwsflits

Tanpura, sansula! Apres-midi in exotisch instrumentarium. Opnamen voor de CD Zilveren vleugels van Truus van Wel.

mengtafelApres-midi gebruikt een combinatie van analoge en digitale opname-apparatuur.

 

De 48-sporen recorder is digitaal, evenals de 64-kanalen mengtafel. Deze combinatie biedt alle mogelijkheden van knippen, plakken, kopieren en verplaatsen die het werken in het digitale domein zo plezierig maken.

 

De tafel slaat alle automatisering op; zowel de statische instellingen als de dynamische akties (harder / zachter schuiven, dingen aan- of uitzetten of draaien aan knoppen) worden opgeslagen en weergegeven.

 

Zodoende kan een hele CD worden gemixt, gebrand en mee naar huis worden genomen ter beluistering.

 

Na een tijdje komen dan meestal wel een aantal dingen naar boven die verbetering behoeven. Dan wordt de hele mix weer opgeroepen, de correcties aangebracht en ziedaar: een uitstekende opname.

 

Om bij dit digitale traject toch een warm en vol geluid te behouden, worden alle instrumenten over buizenversterkers in de recorder gezet. We hebben hiervoor 24 TL Audio buizenvoorversterkers.

 

neumann-microfoonOok de eindcompressor is een buizenapparaat. niet te vergeten: onze topmicrofoon, de Neumann M149 buizenmicrofoon!

 

 

Er is een drumcabine met 12 aansluitingen naar de tafel. Door de drummer van hieruit op te nemen, de bassist direct over de buizenvoorversterker de recorder in, de gitarist of gitaristen met versterkers in de opnameruimte, en een pilot vocal vanuit de controlekamer kan de hele basistrack in een keer worden opgenomen. De tweede opnameronde betreft dan zang opnieuw, tweede stemmen en koortjes, eventueel instrumentale solo's, dingen verdubbelen en reparaties.

 

 

De derde ronde is dan de eindmix.

 

 

Het opnemen van een album met 10-14 tracks neemt inclusief de mix gemiddeld 50 tot 70 studio-uren.

 

 

Goede voorbereiding scheelt veel tijd; weet als je de studio ingaat precies wat je gaat opnemen!